LIFE (2017)

LIFE (2017)

Recension av Micke.

LIFE är en film av den svenske Daniel Espinosa som tidigare gjort filmer som Safe House och Snabba cash. Den handlar om en grupp astronauter som ombord på en rymdstation lyckas väcka en livsform från Mars till liv och som sedan vill ha ihjäl samtliga människor på stationen.

Handlingen bjuder inte på många överraskningar och blir bitvis långtråkig. Filmen blir sällan spännande fast den borde vara det hela tiden, med tanke på miljön och den ständiga faran. De karaktärer vi får följa är heller inte så intressanta och det är endast korta episoder med Jake Gyllenhall och Ryan Reynolds som bjuder på några underhållande ögonblick. Även Rebecca Ferguson är bra, men det räcker inte då manuset inte ger dessa tre skådespelare den bredd som de kan leverera.

Betyg 4/10

Leave a Comment