GHOST IN THE SHELL (2017)

GHOST IN THE SHELL (2017)

Recension av Micke. 

Ghost in the Shell är en live-action remake av animefilmen med samma namn från 1995. Den handlar om Major, som är en agent för en organisation som heter section 9. Hennes kropp är helt cybernetisk och endast hennes hjärna är biologisk. Hon dras in i en jakt på en hacker som terroriserar samma företag som skapade Majors kropp och under filmens gång kommer hon mer och mer i kontakt med sitt förflutna.
Filmen är en bra adaption an animefilmen. Den avviker visserligen en hel del från originalet och även om den inte är riktigt lika filosofisk som sitt ursprung så lyckas den ändå förmedla vissa existentiella frågor, samtidigt som karaktären Major fått mer djup och är lättare att relatera till.
På det hela taget är det en snygg film med en handling som fångar in ens intresse från början till slut. Det var egentligen bara ett klipp när Major uppleves som en figur ur ett TV-spel som studsar upp i flera steg som tog mig ur filmen och det kändes onödigt. På det hela taget är det dock en klart sevärd film.

Betyg 7/10

Leave a Comment