The LEGO Batman Movie (2017)

The LEGO Batman Movie (2017)

Recension av Micke.

Bruce Wayne a.k.a. Batman försöker stoppa Jokern och hans planer som egentligen mest grundar sig i Jokern enorma begär att vara Batmans största nemesis. Till det här kan man tillägga Batmans brist på självinsikt, en efterhängsen Robin som Bruce Wayne adopterar av misstag och ett superöverdrivet inslag av massor av olika inslag från massa andra filmer. Slutresultatet blir ett virrvarv av skämt, animerad Lego-action och faktiskt en riktigt underhållande film.

The Lego Batman Movie’s största styrka är dess brist på gränser och filmens förmåga att fånga både vuxna och yngre tittare. Trots det skruvade konceptet som vid första anblick kan verka lite fånigt så engagerar filmen direkt och det är svårt att inte dra på smilbanden när filmen väl satt igång. Dessutom så lyckas filmen blanda detta med lite allvarligare undertoner som främst visas i och med att Batmans “ensam är stark-attityd” gradvis löses upp och till slut tillåter honom att sänka garden och låta andra komma honom närmre.

Filmen är snyggt animerad och alla röster fungerar mycket bra till de karaktärer som figurerar i filmen. Visst är den fånig ibland. Visst är den överdriven. Men, gör man det på ett bra sätt och levererar på bred front så blir det underhållande och det lycket The Lego Batman Movie med i högsta grad.

Jag kan varmt rekommendera att man lägger en bit under två timmar på denna film.

Betyg 8/10

Leave a Comment