The Long Kiss Goodnight (1996)

The Long Kiss Goodnight (1996)

KORT REKOMMENDATION FRÅN FILMER DU SKA SES JULKALENDER 2017-12-07:

Gena Davis spelar Samantha Caine, en typisk helylle lärarinna i en amerikansk småstad. Där bor hon med sambo och dotter. Men Samantha har också ett förflutet höljt i dunkel, för 8 år sedan vaknade hon upp med minnesförlust. Hon har anlitat flera privatdetektiver för att försöka ta reda på vem hon var innan minnesförlusten och hennes sista hopp ligger nu på Mitch Henessey en försupen lågbudget deckare, fenomenalt spelad av Samuel L Jackson.
Efter en bilolycka så börjar glimtar av Samanthas liv komma tillbaks till henne. Hon upptäcker att hon har färdigheter i både kampsport och vapenhantering. I takt med att hennes förflutna börjar komma i kapp henne, så visar det sig också att Samantha har mäktiga fiender som är ute efter henne. Med hjälp av Mitch så ger sig Samantha ut på ett fartfyllt Jason Bourneliknande äventyr för att både ta reda på sin bakgrund och för att sätta stopp för dem som hotar henne och hennes familj.
De här underhållande actionrullen är mästerligt nedritad av vår husgud Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang och The Nice Guys) och regisserad av vårt grannlands stolthet Renny Harlin. Grattis Finland 100 år hälsar vi här från Filmer du ska se.

http://www.imdb.com/title/tt0116908/?ref_=nv_sr_1

Leave a Comment