Tjenare Kungen! (2005)

Tjenare Kungen! (2005)

KORT REKOMMENDATION FRÅN FILMER DU SKA SES JULKALENDER 2017-12-17:

Cecilia Wallin snackas det mest om idag för att hon hängde ut Fredrik Virtanen i media i samband med #metoo, men 2005 gjorde hon filmdebut med sin framträdande biroll i “Tjenare Kungen”. En skön svensk rulle om en ung tjej (Josefin Neldén) som, på 80-talet, lämnar sin hemstad för att uppfylla sin dröm om att bli en känd punkartist.

Med tanke på att 80-talet nu dessutom känns lite inne med tanke på bland annat “Stranger Things” och att Kjell Bergqvist givetvis är med i filmen eftersom den regisserats av Ulf Malmros så kan detta vara en härlig feel-good att avnjuta en söndagskväll! Som bonus får vi även se Joel Kinnaman i en av sina första roller!

Finns på Netflix!

http://www.imdb.com/title/tt0423382/?ref_=nv_sr_1

Leave a Comment