Recension av Annabelle (2014)

Recension av Annabelle (2014)

Annabelle (2014)

Det här är vad Nicklas har att säga om filmen.

Det är tidigt 70-tal, Mia väntar barn och tycker om att samla på porslinsdockor. Tydligen även sjukt creepy sådana eftersom hon blir överlycklig då hennes man John överraskar henne med dockan Annabelle (vilket förövrigt skådespelaren till Mia råkar heta). Plötsligt börjar paret råka ut för ganska trista händelser, som att grannarna mördas och att något vill åt deras bebis.

Fotot är snyggt, skådespelarna gör sitt jobb, filmen har en bra spännande känsla och bortsett från några tillfällen är den egentligen inte särskilt läskig. Jag tycker dock inte att det behöver vara ett problem eftersom jag trots allt gillar känslan i filmen.

Även om den innehåller en demon som inte känns helt övertygande, en katolsk präst (alla rysare behöver en katolsk präst!) så har den några kreativa spänningsmoment jag gillar och får Annabelle att sticka ut.

Filmen är en slags förlaga till The Conjuring som släpptes året innan och dess författare och regissör har även producerat Annabelle. Den har samma sorts övernaturliga inslag som den och
Insidious-filmerna så gillar du den sortens rysare kan den här vara värd att spana in.

http://www.imdb.com/title/tt3322940/

6/10

Leave a Comment