Recension av Bright (2017)

Recension av Bright (2017)

Bright (2017)

Netflix storsatsning där fantasy-karaktärer som orcher och alver lever tillsammans med människor blir aldrig intressant eller spännande.

I LA är Ward (Will Smith) tillbaka i aktiv tjänst efter att ha blivit skjuten av en orch och han beskyller sin kollega, tillika stans första orchiska polis (Joel Edgerton) för att ha låtit den skyldige komma undan. Samtidigt ränner en alvisk “Bright” runt, spelad av Noomi Rapace, en sällsynt form av magiker som kan använda magiska stavar. När nu Ward och hans partner kommer i kontakt med en sådan magisk stav är den naturligtvis oerhört värdefull och alla vill lägga vantarna på den, polisen, FBI’s magidivsion, Noomi Rapace och stans gangsterpatrask.

Även om filmen är välgjord och jag känner sympati för orcherna som är andra rangens medborgare i den här världen så är allting annat dessvärre oinspirerat och storyn engagerar aldrig. Den är mest uppbyggd kring mycket action av den sorten man sett alldeles för många gånger förut och humor som inte fungerar.

Även om du gillar Harry Potter så är alla de filmerna mer intressanta och sevärda än den här onödiga floppen som Netflix har producerat. Undvik.

3/10

http://www.imdb.com/title/tt5519340/

Leave a Comment