BETTER CALL SAUL – Säsong 1-2 (2015-)

BETTER CALL SAUL – Säsong 1-2 (2015-)

Recension av Nicklas (inför säsong 3 premiär på Netflix 11/4). 

Detta måhända vara en spin-off till den populära serien Breaking Bad MEN från någon som inte ens tyckte om den serien kan jag säga att Saul står på sina egna ben. Jimmy McGill är en advokat som snubblar sig fram som offentlig försvarare och gör allt som krävs för att få sina klienter frikända. Han är lite av en smartsnackande charmerande bilförsäljare till advokat som alltid är en hårsmån från att begå bedrägeri men innanför hans billiga kostym finns en extremt sympatisk och god människa som bara vill göra gott. Även om han gärna tjänar några extra dollar på det.
Han tar hand om sin storebror den briljante advokaten som inte alls har Jimmys empatiska drag och konstant ser ner på sin lillebror som i hans ögon alltid är slippin Jimmy som bara ägnar sig åt små bedrägerier.
Jimmys vapendragare är den hårdbarkade fd polisen Mike Ehrmantraut som för tillfället jobbar som parkeringsvakt och sin bästa vän och advokatkollega Kim Wexler. Det som gör den här serien helt fantastisk, förutom det helt suveräna persongalleriet, är den närgående storyn i varje avsnitt som får mig att så fullständigt heja på Jimmy “Saul” och bara hoppas att han ska lyckas i det han tar sig för.
Han är briljant, kreativ och samtidigt idiotisk men i slutändan bara en oerhört godhjärtad människa.
Serien är som bäst när Saul löser sina egna problem eller sina klienters på oerhört finurliga sätt genom att försöka rädda den lilla människan och sätta de fula fiskarna i klistret.
Efter det fjärde avsnittet var jag trollbunden och fast i Saul’s våld.
Detta är en serie du ska se!

Betyg 9/10

Leave a Comment