BIG LITTLE LIES – Säsong 1 (2017)

BIG LITTLE LIES – Säsong 1 (2017)

Recension av Nicklas. 

Hyllad stjärnspäckad serie på HBO om några familjer i kuststaden Monterey och om deras småaktiga bråk och ett dödsfall. I staden bor Reese Witherspoons, Madeline den omtyckta mamman som drar i trådarna i staden, Nicole Kidmans, Celeste och hennes man Alexanders Skarsgårds, Perry.
Snart blir den nyinflyttade Janes son Ziggy anklagad för att ha slagit Renatas dotter.
Ok. Många namn, jag vet. Men styrkan i serien är just skådespelartalangerna. Renata som spelas av Laura Dern, är den superrika och ambitiösa mamman som troligen är ensamblens mest lysande stjärna även om Kidman, Skarsgård och Witherspoon också är väldigt bra här. Serien kretsar alltså främst runt dessa mödrar, om deras falska leenden, våld i hemmet och barnuppfostran.
Den är långdragen, inte särskilt spännande men både välspelad och har slutligen ändå en bra upplösning.
Trots det blir det inte mer än 5 i betyg. Intressanta ämnen som jongleras mellan grymma skådespelare räddar ändå inte serien från att inte vara särskilt engagerande.

Betyg 5/10

Leave a Comment