LETHAL WEAPON – Säsong 1 (2016)

LETHAL WEAPON – Säsong 1 (2016)

Recension av Nicklas. 

30 år efter den första filmen får vi återigen möta den åldrande detektiven Roger Murtaugh och hans nya partner, den självmordsbenägna Martin Riggs.
Damon Wayans är betydligt mer energisk än hur Danny Glover spelade Murtaugh och Clayne Crawford spelar Riggs med mer humor och glöd och även om han även här är mörk är han inte riktigt lika trovärdig som Gibson. Han är roligare och samspelet med Wayans är faktiskt riktigt bra så som buddycop serie är den kul men han försöker verkligen vara den destruktive Riggs också och där är Gibson svårslagen.
Det är tråkigt att producenterna valde att göra serien till en procedural, alltså att våra poliser utreder ett brott per avsnitt istället för att låta serien kretsa runt färre fall under säsongen. Vidare blir det lite väl överdrivet och otrovärdigt i sekvenser som när de kastar sig ut från en 15 våningar hög skyskrapa med en bombväska som de skjuter i luften för att landa i säkerhet i en pool långt nedanför. Varför kastade de inte bara ut väskjäveln?
Det är väkommet att Murtaughs fru Trish har en större roll i serien som den tuffa advokaten men Leo Getz roll i slutet av serien förstår jag mig faktiskt inte på alls.
Det blir fartfyllt, väldigt roligt och vi bjuds på en del drama när vi återigen får följa våra favoritdetektiver även om det ofta blir lite väl töntigt.

Betyg 6/10

Leave a Comment