GOLIATH – Säsong 1 (2017)

GOLIATH – Säsong 1 (2017)

Recension av Nicklas. 

Utanför den Kaliforniska kusten bevittnar en fiskebåt hur en annan båt förliser i en enorm explosion så kraftig att den skapar en flodvåg. Mannen som omkommer i explosionen, Ryan Larson, arbetade på bolaget Borns Tech som tar fram militära vapen.

Billy Bob Thornton är advokaten Billy McBride som leder skadeståndet för familjens räkning medan Molly Parker spelar Callie Senate som företräder bolaget och hävdar att Ryan tog livet av sig.

Intrigen om ett stort bolag som begår smutsiga handlingar och den lilla advokaten som ska skipa rättvisa har gjorts många gånger förut men är ett koncept jag älskar. Jag tycker också att Callie är vidrig när hon svansar omkring på sitt kontor och i rättssalen med sin belåtna min.

Jag har faktiskt inte sett någon serie med så många starka, framträdande kvinnliga biroller.
Utöver Callie har vi hennes kollega Lucy Kittridge, den oprövade advokaten som försöker övervinna sitt stammande, Billys dotter som bara önskar att hennes pappa ska städa upp sig, exfrun som också arbetar på den rivaliserande firman och framförallt Billys störtsköna whitetrash advokatkollega Patty samt hans Paralegal tillika prostituerade Brittany.

Visst William Hurt är ständigt närvarande i bakgrunden som chefen för den stora advokatfirman MEN det är alla dessa kvinnor som hela tiden fångar mitt intresse. Starka och intressanta karaktärer.

Det gör slutet desto tråkigare då flera av karaktärerna skrivs av i ett nafs och hela rättegångsfinalen känns fullständigt otrovärdig och full av klichéer. Vad som för mig byggts upp intressant under 6 avsnitt raseras ganska fort under två mindre engagerande episoder.

Summerar jag serien i dess helhet blir det totalt sett kanske bra men man hade kunnat gjort så mycket mer då serien har inte mindre än 8 intressanta kvinnliga biroller att bygga vidare på.
Hade jag fått bestämma hade de kunnat sparka
William Hurt och alla de andra männen utom Billy Bob och låtit serien kretsa kring alla dessa ypperliga kvinnliga karaktärer istället!

Betyg 7/10

Leave a Comment