ALLIED (2016)

ALLIED (2016)

Recension av Nicklas

I den soldränkta torra öknen i Marocko finns storstaden Casablanca där den kanadensiske officeraren Max Vatan (Brad Pitt) beordras ha ihjäl en tysk ambassadörs sambandsofficer under ett pågående andra världskrig.

För att kunna utföra sitt uppdrag behöver han agera make till en fransk revolutionär, Marianne Beauséjour (Marion Cotillard) som infiltrerat stadens societet.
De blir naturligtvis förälskade och flyttar till London där Max arbetar vidare som underrättelseofficer och Marianne väntar deras barn. Men snart misstänker britterna Marianne för att vara en tysk spion och Max tvingas ta reda på sanningen.

Det är oerhört vackra och färgstarka miljöer från det smutsiga och samtidigt glamourösa Casablanca till det livliga och intensivt bombarderade London. Till de oerhört vackra bilderna syns en livlös och okarismatisk Brad Pitt och en mer förförisk och känslosam Marion. Däremot känns deras kärlek inte trovärdig, den ser likadan ut när de låtsas vara förälskade och när de nu påstås vara det.

Det är inte bara det att Brad Pitt är torr och ointressant utan tyvärr är även berättandet det.

Jag vill inte lasta Robert Zemeckis som står för regin, det är bara storyn och manuset som helt enkelt inte funkar. Det är inte tillräckligt engagerande förrän precis i slutet då filmen ändå räddas från att vara dålig då den plötsligt blir både spännande och känslosam.

Jag hade velat få veta mer om Marions karaktär, gett Jared Harris en större och mer intressant roll än han får här och gett Brad Pitt längre sovmorgnar så han kanske hade haft lite mer energi framför kameran.

Slutord:
En oerhört färgstarkt vacker film som tyvärr varken är särskilt engagerande eller intressant med en Brad Pitt som går på Valium.

Betyg 5/10

Leave a Comment