GUARDIANS OF THE GALAXY Vol. 2 (2017)

GUARDIANS OF THE GALAXY Vol. 2 (2017)

Recension av Micke. 

I “Guardians of the Galaxy Vol. 2” får vi åter igen möta samma brokiga skara karaktärer som i första filmen när de åter igen ska rädda galaxen från ett överväldigande hot. Det är en klart underhållande film som blandar härlig humor och sköna karaktärer med den intressanta visuella stil som sattes i föregångaren. Tyvärr verkar det som att man lagt väldigt mycket energi på verkligen försöka leverera humorn och karaktärsinteraktionerna som många älskade från första filmen, vilket gör att det ibland känns påtvingat och inte lika naturligt som man kan önska. Detta sker dessutom på bekostnad av filmens struktur. Handlingen är något spretig och håller ett ojämnt tempo. Vissa aspekter känns även helt och hållet inskrivna i manus för att kunna driva filmen framåt utan att på ett naturligt sätt bidra till historiens helhet.
Med det sagt så är “Guardians of the Galaxy Vol. 2” en klart underhållande film, vars egentliga svaghet är att den inte är riktigt lika bra som den första. Jag tror dock att folk som gillade den första filmen även kommer gilla denna uppföljare.

Betyg 7/10

Leave a Comment