ASSASSIN’S CREED (2016)

ASSASSIN’S CREED (2016)

Denna vecka släpptes Assassin’s Creed på BluRay. Här är vad Michael tyckte om filmen:

Assassin’s Creed handlar om en man vid namn Callum Lynch som spelas av Michael Fassbender. Han är en ättling till en medlem av en order med lönnmördare som har en konflikt med tempelriddarna. En konflikt som varat ända fram till modern tid. Tempelriddarna försöker få tag i en artifakt som gömts av lönnmördarordern och det genetiska minnet av vart artefakten är någonstans finns i Callum, eftersom hans förfader var den som gömde den för ungefär 500 år sedan. Han omhändertas av tempelriddarna i nutid för att de, via en maskin som kallas Animus, ska kunna komma åt hans nedärvda genetiska minne och på så sätt komma åt artefakten.

TV-spelsfilmer har generellt sett inte varit synonymt med kvalitativ film och tyvärr så ändrar inte Assassin’s Creed den uppfattningen. Det som är intressant i filmen är det visuellt snygga scenerna i medeltida Spanien, men filmen fokuserar tyvärr för mycket på konflikten i nutid. Dessutom så klipps det för mycket mellan då- och nutid bara för att visa att Fassbenders karaktär befinner sig i maskinen och gör de rörelser som hans förfader gör i det genetiska minnet. Något som förstör både det visuella intrycket av scenerna i det förflutna och dessutom bidrar till att klippningen i actionscenerna blir otydlig och i bland osammanhängande. Något som klippningen tyvärr lider av även utan att vi tas in och ut ur dessa minnesscener.

Assassin’s Creed borde vara en häftig och spännande lönnmördarfilm i snygga miljöer och med häftig action, blandat med en thrillerliknande parallellhandling i nutid. Något som den tyvärr inte levererar. På det hela taget så är filmen ganska snygg, helt okey skådespeleri och med en grundidé som hade kunnat bli något riktigt intressant, men den levererar tyvärr inte tillräckligt bra för att jag ska kunna rekommendera filmen till andra än möjligtvis de som är trogna fans till spel-serien.

Betyg 4/10

Leave a Comment