WONDER WOMAN (2017)

WONDER WOMAN (2017)

Recension av Micke.

Detta är en film som visar Wonder Womans ursprung och utspelar sig under första världskriget. Alltså långt innan Batman vs. Superman där vi först fick bekanta oss med denna kvinnliga superhjälte, som spelas av Gal Gadot. Vi får följa Diana, som Wonder Woman egentligen heter, från hennes uppväxt på en skyddad ö befolkad endast av amazoner till att hon vuxen ger sig ut i världen för att få ett slut på kriget. Detta gör hon tillsammans med en brittisk spion som spelas av Chris Pine.

Jag har varit mycket tveksam till de tidigare filmerna i DC’s superhjälts-universum, men Wonder Woman är en klart sevärd och till och med en bra film. Gal Gadot levererar inte riktigt i de lite mer dramatiska scenerna, men övertygar i actionsekvenserna, något som är mycket viktigt i en film som denna. Handligen är lätt att relatera till och Wonder Womans utvecklig under filmen gör att man engagerar sig i karaktären mer än vad man gjort med någon superhjälte i DC’s universum hittills. Kemin mellan Gal Gadot och Chris Pine fungerar dessutom lysande.

Sammanfattningsvis så är detta utan tvekan den bästa filmen i DC’s delade superhjältsuniversum och jag kan absolut rekommendera den.

Betyg 7/10

Leave a Comment