Logan Lucky (2017)

Logan Lucky (2017)

Recension av Micke och Nicklas.

Nu på fredag (25/8) har Logan Lucky premiär och Steven Soderbergh är tillbaka i regissörsstolen för att ge oss en whitetrash-version av Oceans Eleven(!). Jimmy Logan (Channing Tatum) är en före detta ungdomsstjärna i amerikansk fotboll från West Virgina som tyvärr var tvungen att avsluta sin idrottskarriär på grund av en knäskada. I filmens öppning förlorar han även sitt arbete som maskinförare av samma skäl, vilket gör det svårt att försörja sin lillgamla dotter.

Lösningen på problemet är naturligtvis att tillsammans med sin enarmade krigsveteran till bror (Adam Driver) bryta ut den blonderade sprängexperten Joe Bang (Daniel Craig) från fängelset och råna ortens Nascar-bana. Till sin hjälp har de deras heta syster Mellie (Riley Keough) och Joe Bangs två redneck-brorsor.

Nicklas – Jag kommer snabbt in i filmens feelgood-känsla och gillar direkt redneck-miljön, Tatum, Driver och Craig skarpt. Riley är het också!

Micke – Ja, karaktärerna är verkligen härliga och man blir direkt intresserad av vad filmen har att berätta. Dessutom är de faktiskt riktigt komiska. Visst är de även lite överdrivna, dock utan att passera den där gränsen för när det bara blir löjligt.

Nicklas – Recensionerna jag läst innan gav Seth MacFarlane lite skit för sin biroll, men han gör ju sin grej som en irriterande och vidrig miljardär helt okej och han tar mig inte ur filmen. Katie Holmes roll som morsa till Tatums dotter är däremot rätt intetsägande och onödig.

Micke – I helvete heller! Du dissar fan inte Katie Holmes. Tyckte hon fungerade jättebra som Tatums smått irriterande ex. Dessutom var hon med i världens bästa ungdoms-serie ”Dawson’s Creek” förut, så hon förtjänar inte att du rackar ner på henne. Hon är en bra skådis och gör en bra insats.

Nicklas – Lägg av! Tramsigt att hon är med.

Micke – Tyst med dig!

Nicklas – Oavsett så är filmen skön även om två tredjedelar av den är väldigt seg. Tempot är inte bra och det blir aldrig spännande. Feelgod är den dock.

Micke – Jo, jag håller med. Kände flera gångar att filmen saknade ett bra tempo och trots att jag gillade vad jag såg kände jag flera gånger att filmen måste vara slut snart. Så man hade behövt klippa ner den lite och komplettera med kanske lite snabbare montage på när de planerar och genomför kuppen för att bygga upp ett bra tempo. Något som man ändå vet att ”Oceans Eleven” lyckades ganska bra med. En film som ju Soderbergh gjort tidigare.

Nicklas – Precis, Montage! Steven skulle behöva kika på Rocky 3-4. Filmens helhet är kanske en sexa egentligen men jag kan nästan sätta en sjua för att den är just feelgood och karaktärerna är förbannat sköna.

Micke – Ja, jag kan skriva under på det. Humorn fungerar även om vissa skämt var lite väl utdragna. Men man har ändå en skön känsla efter filmen och trots att den kändes seg så tror jag att det är en film jag faktiskt kommer se om inom en överskådlig framtid.

Betyg 7/10

Leave a Comment