The Beguiled (2017)

The Beguiled (2017)

Recension av Micke.

“The Beguiled” hade premiär den 1/9 och här är var Michael tyckte om filmen.

The Beguiled är Sofia Coppolas nya film där vi bland annat får se Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning och min stora favorit Angourie Rice som ju var helt underbar i “The Nice Guys” förra sommaren. Filmen handlar om att en skadad unionsoldat under amerikanska inbördeskriget tas om hand om av ett fåtal kvinnor och flickor som bor kvar i en sorts internatskola för flickor. Detta leder till svartsjuka och intriger som givetvis får konsekvenser.

Trots att denna film är lite drygt en och en halv timme så känns den ganska lång. Detta beror på att man lägger väldigt mycket tid på att etablera relationer och visa interaktioner mellan framför allt soldaten och de övriga kvinnliga karaktärerna. Normalt sett skulle jag säga att detta är något possitivt, men inte i just detta fall. Skälet är för att det tyvärr sker på bekostnad av filmen upplösning, som blir väldigt påskyndad.

Skådespelarinsatserna är dock väldigt bra och är egentligen den behållning man kan ta med sig efter att ha sett filmen. Det som dock är tråkigt att att man underanvänder Angourie Rice, som har den näst mest anonyma rollen bland de som handlingen cirkulerar kring.

På det hela taget så är “The Beguiled” en besvikelse på grund av att dramaturgin inte fungerar. Det blir aldrig engagerande eftersom filmen byggs upp för långsamt och avslutas för fort.

Är man ett sort fan av någon av de som medverkar i filmen kan det kanske vara värt att spana in filmen, men på det stora hela så kan jag tyvärr inte rekommendera den.

Betyg 4/10

Leave a Comment