Lost in Translation (2003)

Lost in Translation (2003)

KORT REKOMMENDATION FRÅN FILMER DU SKA SES JULKALENDER 2017-12-12:

Bill Murray spelar en avdankad actionskådis som är i Tokyo för att göra reklam för en japansk whiskey. På hotellet han bor på finns även Scarlett Johansson, nyförlovad med sin fotograf till pojkvän som ständigt lämnar henne uttråkad och ensam tills hon förs samman med Murray i hotellets bar och de påbörjar en fin vänskapsrelation.
Det är en film som gestaltar japansk kultur genom nattklubbar, högtrafikerade gator och stillsamma trädgårdar men som också handlar om våra udda möten. Det var den här filmen som gjorde mig (Nicklas) kär i Scar-Jo och som tveklöst borde ha belönat Bill Murray med en oscar.

En vacker, stundtals långsam, stundtals rolig film som både är tänkvärd och får mig
att stanna upp i vardagen en stund, varje gång jag ser den.

http://www.imdb.com/title/tt0335266/

Leave a Comment