Seven (1995)

Seven (1995)

KORT REKOMMENDATION FRÅN FILMER DU SKA SES JULKALENDER 2017-12-21:

David Fincher skapar obehaglig spänning med Morgan Freeman och Brad Pitt i absolut toppform.

Den unge temperamentsfulle detektiven Mills (Pitt) bildar ett team med sin äldre kollega Sommerset (Freeman) för att fånga tag i en mördare. Det visar sig snart att det rör sig om en seriemördare som väljer sina offer för att illustrera katolska kyrkans sju dödssynder. Som vanligt när Fincher står bakom kameran blir det stilistisk foto, mörkt och väldigt vackert. Det är en oerhört spännande film där huvudrollerna briljerar och trots att filmen nu hunnit bli 22 år gammal är produktionsvärdet så bra att den lika gärna skulle kunna ha haft premiär imorgon. Gör er själva en tjänst och se Seven om ni inte redan har gjort det.

http://www.imdb.com/title/tt0114369/

Leave a Comment