Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014)

KORT REKOMMENDATION FRÅN FILMER DU SKA SES JULKALENDER 2017-12-22:

Gillade du Seven? David Fincher är tillbaka med en film som enligt mig (Nicklas) kanske toppar den. Ben Affleck spelar en lärare som ,när han kommer hem, upptäcker att hans fru saknas. När utredarna inspekterar hemmet närmare finner de blodspår och väldigt tydliga tecken på en kamp. Affleck blir direkt misstänkt för att ha mördat sin fru och gjort sig av med kroppen. Det blir ett rejält mediadrev och han känns känslokall och beter sig underligt. Under filmens gång är jag tidvis övertygad om Afflecks oskuld och andra gånger känns han väldigt skyldig.

Rosamund Pike är helt briljant i rollen som Afflecks mördade (eller kidnappade) ex-fru och snart får vi också bekanta oss med Neil Patrick Harris som spelar hennes f.d pojkvän. Han verkar vara ett riktigt rikemans praktsvin, kan det kanske vara han som är den skyldige? Den här filmen är så förbannat spännande rakt igenom och den håller mig fast i sitt grepp så hårt att jag känner mig omtöcknad när eftertexten rullar. Har du inte sett den så se den omgående!

http://www.imdb.com/title/tt2267998/

Leave a Comment