Recension av Annabelle: Creation (2017)

Recension av Annabelle: Creation (2017)

Nicklas recenserar Annabelle: Creation.

En dockmakare och hans fru mister tragiskt sin dotter och 12 år senare välkomnar de en handfull föräldralösa barn (och en nunna) till sin gård på landet. Det tar inte lång tid förrän barnen börjar terroriseras av en ond kraft som vill skrämma skiten ur dem (och kanske ta deras själar).

Det här är uppföljaren till Annabelle (2014) och är regisserad av svensken David F. Sandberg som efter sin kortfilm Lights Out fick chansen att först regissera dess fullängdare förra året. Den här filmen är obehagligare på varje punkt än sin föregångare, miljön mer passande,
karaktärerna mer intressanta och musiken mer påträngande effektfull.

Där jag kände att förra filmen var tam har den här blivit betydligt mer skrämmande och att sedan filmerna knyts ihop på ett väldigt snyggt sätt i slutet gör det här till en alldeles utmärkt rysare för den som vill bli skrämd.

På rak arm kan jag inte minnas en rysare som jag faktiskt tyckte så här bra om, den har absolut några övertydliga planteringar och scener som gjorts många gånger tidigare men slutresultatet är ändå många resor bättre än andra dussinrysare.

8/10

http://www.imdb.com/title/tt5140878/

Leave a Comment