The Equalizer 2 (2018)

The Equalizer 2 (2018)

Recension av Micke.

På fredag (24/8) har “The Equalizer 2” svensk biopremiär. “Filmer du ska se” skickade iväg Micke på en pressvisning och här är vad han hade att säga om filmen:

Om man gillar både Liam Neeson och Denzel Washington så var man nog överlycklig när “The Equalizer” kom för ett antal år sedan. I den filmen såg vi Denzel i typisk Liam Neeson-anda ta sig an brottslingar som gav sig på oskyldiga och straffade dem på ett sätt som varken lagen eller polisen kunde. I uppföljaren så fortsätter detta givetvis, men man går faktiskt ett steg längre och gör det till en mer intressant hämndfilm än vad jag hade förväntat mig.

Dock så har filmen klara problem på så sätt att den väljer ganska ofta att bara utgå från att Denzel är en riktig tuffing och att han bara komer undan med i stort sätt vad som helst. Vilket vid ett par tillfällen gör att man funderar över uppenbara hål i handligen. En sidostory känns också så pass helt distansierad från allt annat i filmen och hade kunnat klippas bort helt, utan att det påverkat något över huvud taget.

Sen har jag personligen inte helt lätt att köpa Denzel som en före detta agent som är lika omöjlig att besegra som Steven Segal i skiftet mellan 80- och 90-talet. Givetvis är han en mycket kompetent skådespelare, men enligt mig så känns han inte helt trovärdig i rollen. Pedro Pascal, som också är med i filmen är också helt okey, även om jag måste säga att hans roll inte lämnar så mycket utrymme för den talang jag vet att han besitter

Filmen tappar mig dock aldrig som tittare och det är den mer personliga hämndvinkeln i “The Equalizer 2” gör att jag engagerar mig mer i historien som berättas. Det gör att jag faktiskt tycker att filmen är något bättre än sin föregångare och gillade man första filmen ska man absolut gå och se denna.

Betyg 6/10

Leave a Comment