Incredibles 2 (2018)

Incredibles 2 (2018)

Recension av Micke.

Nästa fredag, den 31/8 har “Incredibles 2” svensk biopremiär. Micke sprang givetvis iväg på en pressvisning så snart han kunde och här är vad han hade att säga om filmen:

Så har man äntligen fått se Incredibles 2, eller Superhjältarna 2 som den heter på svenska. Det var en av de filmer som jag såg fram mest emot under 2018 och det mesta med filmen är faktiskt… Ja, super!

Om man gillade första filmen som kom för fjorton år sedan så vet man att karaktärerna bjuder på en härlig humor och en fantastisk charm. Något som man även levererar i denna uppföljare. Framför allt karaktärsinteraktionerna mellan Mr. Incredible och familjens tre barn är riktigt härligt att bara luta sig tillbaka och njuta av i biostolen.

Men, tyvärr så har filmen två negativa aspekter. För det första så är den motivation man ger filmens skurk lite för svag. Visst är detta en barn- och familjefilm, så man ska inte förvänta sig en riktigt komplex karaktär av någon, men just denna aspekt kändes inte ens hälfen så intressant som skurken i första filmen (“Syndrome”) gjorde.

Det största problemen med “Incredibles 2” är dock att den är alldeles för lång. Med sina nästan två timmar så är den givetvis kortare än många andra filmer som produceras idag, men eftersom det är en animerad film, delvis riktad till barn, så skulle jag vilja påstå att speltiden inte är särskilt anpassad för sin målgrupp. Och det finns verkligen saker man skulle kunna klippa bort, utan att handligen i filmen skulle påverkas nämnvärt.

Jag vill dock understryka att “Incredibles 2” är en klart sevärd film och helt klart ett måste för alla som väntat fjorton år på en uppföljare med dessa älskvärda karaktärer, vilket inkluderar mig själv. Kan dessutom avsluta med att jag personligen inte skulle ha något emot en tredje film och jag vill dessutom inte behöva vänta fjorton år till.

Betyg 7/10

Leave a Comment