Kong: Skull Island (2017)

Kong: Skull Island (2017)

Recension av Micke.

Nyligen släpptes “Kong – Skull Island” på BluRay och Micke har passat på att se om filmen. Här är vad han har att säga om den.

Filmen utspelar sig på 70-talet och tar med oss på en expedition till en ö som kallas (ja, du gissade rätt) Skull Island. Expeditionen består av några forskare som eskorteras av en grupp soldater. Efter att ha upptäckt Kong och en en del andra konstigheter med ön så börjar en kamp för att komma levande där ifrån.

Även om det är härligt att se en version av King Kong som inte berättar samma historia som den klassiska filmen, så levererar tyvärr inte Skull Island fullt ut. Visst finns det en hel det snygga klipp som skapar en skön stämning och filmen cirkulerar mycket kring Kong och vi som publik får se väldigt mycket av honom, vilket är possitivt.

Dock så är tyvärr karaktärerna i stort bara arketyper som man sett för många gånger förut och mn får inte lära känna dem på djupet alls. Detta leder till att man inte är riktigt investerad och filmen griper därför inte riktigt tag i en som åskådare. Fantastiska skådespelare som Tom Hiddleston och Brie Larson (som ju vann en Oscar 2016) ges inte mycket spelrum alls och får inte vissa vad de faktiskt kan som aktörer. Filmens ljusglimt skulle jag dock säga är John C. Reilly som spelar en pilot som kraschade på ön under andra världskriget och alltså varit strandsatt på ön i ungefär 30 år. Han står för en del komiska inslag, men är även den karaktär som levererar mest känska filmen igenom.

Jag har egentligen inte mycket mer att säga om “Kong – Skull Island” och det reflekterar ganska väl hur jag känner inför filmen i sig. Filmen är egentligen inte dålig, men ger tyvärr inte tillräckligt för att jag ska kunna rekommendera den.

Betyg 5/10

Leave a Comment